Lojistik İhale Yönetimi

İdeal bir lojistik ihale yönetimi süreci, üçüncü taraf lojistik sağlayıcılarının fikirlerini ve yeniliklerini yakalamaya devam ederken iyi yapılandırılmış bir yaklaşımı birleştirir. Süreç aşırı yapılandırılmışsa, birçok lojistik yüklenicisinin katılmayı reddedeceği bir noktaya kadar herhangi bir yaratıcılığı ortadan kaldırma riski vardır. Ancak çok gevşekse, rakip başvuruları karşılaştırmak da imkânsız hale gelir.

İhale Yönetimi Yaklaşımı

Poseidon yaklaşımı tipik olarak, potansiyel tedarikçi olarak tanımlanan hangi yüklenicilerin teklif vermekle ilgileneceğini belirleme fırsatını özetleyerek başlar. Lojistik sağlayıcıların niteliklerini sunmaları istenir.

Teklif vermekle ilgilenenlerden kazananı belirlemek için firma ile birlikte hangi lojistik yüklenicilerinin en nitelikli olduğunu belirleriz.

İhale Daveti

Aşağıdakileri içeren kapsamlı bir ihale daveti paketi hazırlanır:

• Gerekliliklerin özellikleri
  • Anahtar seçim kriterleri
  • Sözleşme koşullarının özeti
  • İzlenecek süreç
  • Maliyetleri/fiyatları sağlamak için simülasyonlar
  • Zaman çizelgeleri
  • Temsili veriler

Yüklenicilerden tekliflerini gerekli bir formatta sunmaları istenmektedir ancak buna ek olarak isterlerse alternatif bir yaklaşım da benimseyebilirler.

Soruları göndermek ve uygunsa mevcut operasyonu ziyaret etmek için bir süre ayrılır. Bir teklif için gizli olmadıkça soruların cevapları tüm isteklilere dağıtılır.

Aday Kısa Listeleri Oluşturma

İlk başvurulardan amaç, daha fazla bilginin paylaşılabileceği ve müzakereler girilebileceği iki veya üç kişilik kısa bir listeye indirgemektir. Bu aşamada, yüklenicilere nihai sunumlarını yapabilecekleri bir sözleşme taslağı verilir.

İlgili çalışma başlıkları:

⁃  Gereksinimlerin Tanımlanması