Taşıma Operasyonlarının İyileştirilmesi

Verimsiz nakliye işlemleri, şirketinizin kârını önemli ölçüde azaltabilir. Taşımacılık, kullanıldığı mal veya hizmete doğrudan maliyeti temsil eden yüksek maliyetli bir faaliyettir. Yönetilmeyen bir durumda, nakliye maliyetleri, insan ve ekipmanın yetersiz kullanımı veya işletme maliyetlerinin zayıf kontrolü nedeniyle hızla artabilir.

Ulaşım Ağlarının ve Operasyonların Optimize Edilmesi

Tüm iş alanlarında olduğu gibi, minimumda tutulmaları için nakliye maliyetlerinin belirlenmesi ve aktif olarak yönetilmesi gerekir. Nakliye operasyonlarının tüm önemli yönlerini ele alan bir dizi girişim geliştirdik. Bunlar;

• Rota Planlanlama: Farklı hizmet sağlayıcılara karşı özel araçların kullanımını optimize eden, kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkarmak için kullanılan planlama, raporlama ve kontrol sisteminin gözden geçirilmesidir. Önemli bir gereklilik, ekonomik olmayan sevkiyatlarda araç göndermekten kaçınmak için mümkün olduğunda araç geri yüklemesini sağlamaktır.
  • Yakıt Yönetimi: Yakıt, nakliye maliyetlerinin üçte birini temsil eder. Yakıt kullanımını rota bazlı analiz etmek ve sürücüye günlük geri bildirim sağlamak, %5’e varan yakıt tasarrufu sağlayabilir.
  • Dış Kaynak Kullanımı: Hizmetin dış kaynaklardan düzenli olarak kullanıldığı durumlarda, oranları düşürmek ve üzerinde anlaşmaya varılan taşıma şart ve koşullarının yürürlükte olduğundan emin olmak için resmi bir “onaylı” ve “tercih edilen” yükleniciler sistemi göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Araç Servis Kontrolü: Tüm faturaların geçerli olmasını, sürücünün hatalı kullanımının erkenden tespit edilmesini ve araç garanti taleplerinin doğru bir şekilde geri alınmasını sağlamak için bakım ve servis harcamaları dikkatle izlenmeli ve kontrol edilmelidir.
  • Performans İzleme: Etkili performans izleme, sürücülerin üretkenliğini ve araçların eldeki işe uygun olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.
  • Araç Kaynağı: İş için doğru aracı seçmek işin sadece yarısıdır. Ayrıca, aracın sahiplik yönetimini belirleme ihtiyacı da önemlidir; doğrudan satın alma, kiralama, sözleşmeli kiralama veya bir bakım sözleşmesiyle desteklenme adımları izlenebilir.

İlgili çalışma başlıkları:

⁃  Depo Tasarımı Ve Yerleşimi