Lojistik deponuzu bir raf sistemi ile donatma zamanı geldiğinde, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Her depo veya proje aynı değil ve ideal depolama çözümünüzü belirlemek için dikkate almanız gereken birçok güvenlik ve tasarım faktörü bulunmaktadır. İşte lojistik depo için en verimli depolama çözümünü bulmak için seçeneklerinizi değerlendirdiğinizde aklınızda bulundurmanız gereken on şey.
Ürün ve stok çevrim hızı gereksinimleriniz, seçeceğiniz raf türünü belirlemede büyük bir rol oynar. Deponuzu düzenlemeye başlamadan önce aşağıdaki soruların cevaplarını bildiğinizden emin olun:
Raf depolama çözümünü değerlendirmeden önce, her rafın üzerinde ne kadar ağırlık saklayacağınızı bilmelisiniz. Özellikle paletli malzemeleri saklayacaksanız, maksimum palet yükünüzü ve ortalama palet yükünüzü bilmek önemlidir. Yük kapasiteniz, raf tasarımının önemli bir faktörü olacaktır.
Bu aynı zamanda ideal lojistik depolama kullanım faktörünüzü düşünmeye başlamanız için iyi bir zamandır; bu, aktif olarak kullanacağınız kullanılabilir depolama alanının yüzdesi anlamına gelir. Unutmayın ki %100 kullanım elde etmek istemezsiniz, çünkü bu ürünleri stoklamak veya yeniden düzenlemek için herhangi bir alan bırakmaz.
Depolama kullanım faktörleri bir raf türünden diğerine değişir, bu yüzden raf tasarım sürecinin başında optimal depolama kullanım faktörünüzü belirlemek faydalı olacaktır.
Tesisinizin zemin alanının yanı sıra düzeninizi planlarken mevcut yapınızın diğer özelliklerini de dikkate almalısınız.
Raf çerçeveleri ve kirişleri soğuk haddelenmiş çelik, yapısal çelik veya bazen her ikisinin bir kombinasyonu olarak yapılabilir. Bir rulo şekillendirilmiş raf veya yapısal raf seçerken düşünmeniz gereken iki şey, desteklemeleri gereken kapasite ve yükleme ve boşaltma sırasında potansiyel darbeye maruz kalma düzeyleridir.
Soğuk Haddelenmiş Palet Rafları:
Yapısal Palet Rafları:
Proses işlerinizin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gereken alanı düşünün. Bu özellikle üretimde, ekipman etrafında sıkça malzeme hareketi olduğu durumlarda önemlidir. Stok ve sevkiyat işletmesi için paketleme, sevkiyat ve alım alanlarının gerektirdiği uygun alanı sağladığınızdan emin olun. Personel ve forklift erişimi için tasarladığınız çıkış yollarınızı haritalandırarak, özellikle yüksek çalışma alanları için maksimum çıkış mesafelerinin yönetmeliklere uygun olduğundan emin olun.
Tesisinizde malzeme taşımak için kullandığınız malzeme taşıma ekipmanı, raf tasarımınızı etkileyecektir. Düşünmeniz gereken bazı faktörler, kullanılacak paletlerin türü, boyutu ve sayısı, kullanılan çatal kamyon aracının türü, gereken koridor genişliği ve aracın maksimum kaldırma yüküdür.
Raf sisteminizi kullanılacak ortamı ve sıcaklık koşullarını düşünerek inşa edin. Depolama ihtiyaçlarınızın kuru, soğuk veya dondurucu bir ortamda olup olmadığına bağlı olarak, başka bir raf türünün kullanılmasında avantajlar olabilir.
Yeni bir binanın raf sistemleri, belirli sistem tasarımınız, coğrafi konumunuz ve uygulama için tüm geçerli inşaat kodları karşılandıktan ve özel sistem tasarımınız için bir bina izni verildikten sonra kurulabilir. Yerel inşaat kodlarına ek olarak, bazı endüstrilerin de raf kapasitesi levhaları dahil olmak üzere özel kod uygunluk gereksinimleri vardır.
Raf sağlayıcınızla çalışarak hangi kodun uygulandığını belirlemek ve sistem tasarımının, imalatının ve kurulmasının tüm geçerli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlanmasını sağlamak önemlidir.
İş sahalarındaki tüm malzemelerin, ekipmanların ve ekipmanların akmasını, hareket etmesini, devrilmesini veya çökmesini önleyecek şekilde istiflenmesi, saklanması ve güvence altına alınması gerekmektedir. Uluslararası İnşaat Kodu’na göre ve Raf Üreticileri Enstitüsü (RMI) Standartları’nda yansıtıldığı gibi, raflar binalara benzer şekilde kabul edilen yapılar olarak kabul edilir. Bu, yerel deprem gereksinimlerine göre tasarlanmaları gerektiği anlamına gelir.
Tesisiniz bağımsız bir raf yapısına sahipse veya bir raf destekli yapı ise, raf sisteminize yeterli deprem ayrımının mühendislik olarak dahil edildiğinden emin olmak önemlidir. Raf destekli yapılar için rüzgar ve kar yükleri de raf sisteminizin tasarımında dikkate alınmalıdır.
Raf sistemini deponuza yerleştirme aşamasına gelmeden önce, devam eden raf denetimi ve bakımı için ihtiyacınız olan kaynakları belirleyin.
Son olarak, gelecekteki genişleme olasılığını göz önünde bulundurarak sisteminizi planlamanız faydalı olabilir. Tesisinizi nasıl genişletebileceğinizi veya depolama ihtiyaçlarınızın nasıl değişebileceğini düşünün ve raf tedarikçinizle gelecekteki başarı için en iyi şekilde nasıl hazırlanmanız gerektiği konusunda Depo Raf Tasarımı ve Yerleşimi başlığında danışmanlık hizmetlerimizle sizlere yardımcı olabiliriz.
Starbucks, küresel pazarda yüksek kaliteli kahve sunan lider bir marka…
Projeyi GörüntüleSudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…
Projeyi GörüntüleSagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…
Projeyi GörüntüleUçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…
Projeyi GörüntülePoseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…
Projeyi Görüntüle1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…
Projeyi GörüntüleKozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…
Projeyi GörüntüleTürkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…
Projeyi GörüntüleOtomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…
Projeyi GörüntüleTedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…
Projeyi Görüntüle