Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te beton üretimi alanında çalışmaktadır. Burada 6 fabrika ve 270’in üzerinde öz mal araç filosu ile faaliyet gösterir. Poseidon Consulting ile dağıtım ağı planlaması ve taşımacılık yönetimi seçim ve uygulama projesini canlıya almıştır. 

Durable Grup ülkenin alanında en büyük firmalarındandır. Poseidon Consulting ile network modellemesi doğrultusunda üretim tesislerindeki iş süreçlerini dijital platforma taşımaktadır. Ayrıca müşteri hizmet seviyelerini yükseltmiştir. Böylece filosundaki tüm araçları anlık veri yönetimi ile izleyerek operasyonel maliyetlerinde toplam %42 tasarruf sağlamıştır. 

Durable Group, which operates in the field of concrete production in Tashkent, the capital of Uzbekistan, with 6 factories and a fleet of more than 270 self-owned vehicles, has implemented the distribution network planning and transportation management system selection and implementation project with Poseidon Consulting.

Durable Group, one of the largest companies in its field in the country, has increased its customer service levels by moving the business processes in its production facilities to the digital platform in line with network modeling with Poseidon Consulting, and has achieved a total of 42% savings in operational costs by monitoring all the vehicles in its fleet with instant data management.

Dijital Dönüşüm Nedir?

Dijital dönüşüm kısaca, bir iş modelini değiştirerek yeni gelir elde etmektir. Ayrıca değer üreten süreç sağlamak adına dijital teknolojilerin kullanılarak, dijital iş modelini hayata geçirmektir. Dijitalleşmenin günümüzde giderek önem kazanmasının başlıca nedeni, iş sürecini çok daha anlaşılır, verimli ve hızlı bir hale getirmesidir. Uluslararası iş dünyasında beklentiler yapay zeka, endüstri 4.0, büyük data ve IoT gibi faktörler. Öne çıkmasıyla hızla değişim ve gelişim göstermektedir. Dolayısıyla günümüzde bir işletme yönetiminin beklentileri 20 sene öncesinden oldukça farklıdır.

Günümüzde artık birçok işletme, operasyonlarının günlük çalışma hacmini artırmak ve verimliliğini geliştirmek adına dijitalleşmeye başvuruyor. Dijitalleşme sayesinde işletmeler aynı zamanda, kaynak yönetimlerini üst seviyeye çıkararak, iş modellerine katkı yaratır. Dijital otomasyon, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak için gereklidir. Bu da işletmenin herhangi bir operasyon sürecinde yürürlüğe konsa da, organizasyonlara daha kapsamlı da uygulanabilmektedir.

Dijital dönüşüm, şirket faaliyetlerinin bilgisayar, cep telefonu vb. elektronik ortamlarda sürdürülebilmesidir. Şirket çalışanlarının verimini ve işlerin gelişimini yükselten, takibi kolaylaştıran ve devamında organize çalışma olgusunu şirket içine orantılı bir şekilde dağıtan bir sistemdir. Ayrıca günümüzün teknolojileri kullanılarak sağlanan dijital dönüşüm, kitlelere daha fazla ulaşmayı ve hacmi artırmayı hedefler.

Son Projelerimiz
Starbucks Depolama Yönetimi ve Dağıtım Optimizasyon Projesi

Starbucks, küresel pazarda yüksek kaliteli kahve sunan lider bir marka…

Projeyi Görüntüle
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle