Tedarik Zinciri Yönetiminde SCOR Modeli

Tedarik Zinciri Yönetiminde SCOR Modeli

SCOR modelini inceleyeceğiz. İşletmeler verimlilik için operasyonel maliyetleri düşürmek ve kaliteyi geliştirerek sürdürmek için maliyetlerini iyi kontrol etmek zorundadırlar. Maliyetleri düşürebilmek için tedarik zinciri yönetimini iyi uygulamak önemli bir konu.  Hammadde talep ve temini, nakliye, depolama, dağıtım sırasında yapılacak hatalar işletmeler açısından ciddi problemler oluşturacaktır.

Supply Chain Operations Reference Model – SCOR Modeli

Tedarik zinciri yönetiminde SCOR modeli ve Poseidon Danışmanlık

Problemler demiştik işte bu nedenle tedarik zincirindeki problemleri ortadan kaldırmak önemlidir. Bu ise bilgi ve deneyim ister. Poseidon Danışmanlık uzun yıllardır tedarik zinciri yönetimi alanında saha deneyimi olan ve büyük kurumlarla uzun süredir çalışmanın verdiği deneyimle işletmelere çok büyük kolaylık ve avantajlar sağlamaktır. Bugün tedarik zinciri yönetiminde SCOR modeli dendiğinde bunun Supply Chain Operations Reference kelimelerinin baş harflerinden oluştuğunu belirtmek gerekir.  Tedarik zinciri yönetiminde SCOR modeli tarihte ilk kez 1996 yılında Tedarik Zinciri Konseyi tarafından geliştirilmiştir. Scor modeli tedarik zinciri yönetiminde çalışanlar tarafından tedarik zinciri yönetiminin karmaşıklığını ortadan kaldırmak için yapılmıştır. Ayrıca tedarik zinciri yönetimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. SCOR modeli bağımsız, kar amacı gütmeyen, tedarik zinciri yönetim sistemlerine ve deneyimlerine ilgi duyan tüm firma ve organizasyonlara üyeliği açık olan detaylarını kolaylıkla takip edebilecekleri evrensel bir modeldir.

Lojistik Sektörü -Tedarik Zinciri Yönetimi

Özellikle lojistik sektörünün aşina olduğu konu olan SCOR modeli bugün üretimde oldukça kullanımı mantılı modeldir. Lojistikçiler bu modeli kullanıyor çünkü Lojistik dediğimizde aklımıza gelen şey şu olmalıdır. Lojistik müşteri taleplerini, müşteri isteklerini karşılamak için ürünün başlangıç noktasından, ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içindeki malzemelerin servis hizmetlerinin ve bilgi akışının etkili ve verimli bir şekilde depolanması, elleçlenmesi, planlanması ve dağıtımının gerçekleştirilmesi süreçlerini ifade etmektedir. Ayrıca tüm bunları yaparken amaçlanan maliyetleri düşürmek, müşteri isteklerine hızla cevap vermek önemlidir. Stok yönetimini maliyetlerle gerçekleştirilmek ve müşteriye ürünü doğru zamanda ve hızlı şekilde ulaştırabilme süreçlerinden oluşur. Lojistik yönetimi, tedarik zinciri yönetiminin önemli bir dalıdır.

SCOR Modeli ve Tedarik Zinciri Yönetimindeki Karmaşık Süreçler

Tedarik zinciri yönetimi çoğu zaman karmaşık bir ağdan oluşur. Dinamik bir süreç olan tedarik zinciri yönetimine bakıldığında aslında diğer modellerde oluğu gibi mantıksal oluşturulmuştur. Örneğin CRM dediğimiz müşteri ilişkileri yönetimi. SCM dediğimiz tedarik zinciri yönetimi. PLM dediğimiz ürün yaşam döngüsü yönetimi vb. modeli Tedarik Zinciri Konseyi tarafından firmaların süreçlerindeki iyileştirmeleri kolaylıkla yapmalılar. Bunun için standart tanımlar oluşturuluştur. Amaç ortak terminoloji ve standartlar oluşturarak kolaylıkla uygulama yapılabilmesidir. Ayrıca model incelendiğinde görülecektir. Plan, tedarik, üretim, dağıtım ve iade süreçlerini öne çıkarmakta ve tedarik zinciri yapılandırmasında tanımlama. Dahası ölçümleme, sonuçlarını analiz edip değerlendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Posedion Danışmanlık Hizmetleri ve SCOR Modeli

Poseidon Danışmanlık tedarik zinciri yönetimi alanında uzun yıllardır biriktirdiği iş deneyimi, saha uygulamaları ve bilgi birikimi ile karmaşık tedarik zinciri yönetimi, lojistik ve depolama yönetimi gibi problemlerinizi kısa zamanda çözerek işletmenizin verimliliğini ve karlılığını artıracaktır.

Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle