Tedarik Zinciri Yönetimi Eğitimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen Turquality Projesi Yönetici Eğitimleri doğrultusunda “Tedarik Zinciri Yönetimi Eğitimi” Poseidon Consulting tarafından başarı ile gerçekleştirildi.

17 farklı firma katılmıştır. Ayrıca 36 kişinin katıldığı program ile tedarik zincirinin uçtan uca tüm dinamikleri aktarılmıştır. Dahası talep tahminin stoklar üzerindeki etkisini inceleyecek katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları simülasyon oyunu oynanmıştır. 

5 yıldır Poseidon tarafından uygulanan bu uygulama eğitimi ile tüm katılımcılara stok yönetiminin detayları aktarılmıştır. Talep tahmin, tedarik yönetimi, üretim planlama ve dağıtım süreçleri üzerindeki etkisi ilgili oyuncuların simülasyon içinde roller alarak aktif olarak yaşamaları sağlanmıştır. Ayrıca kamçı etkisinin sonuçları hep birlikte değerlendirilmiştir.

Tedarik Zinciri Yönetimi Eğitimi Nedir?

En temel düzeyde tedarik zinciri yönetimi (SCM), hammadde tedarikinden ürünün nihai varış noktasına teslimine kadar bir ürün veya servisle ilgili mal, veri ve finans akışının yönetilmesidir. Birçok kişi tedarik zinciri ile lojistiği aynı kefeye koysa da lojistik aslında tedarik zincirinin sadece bir bileşenidir. Günümüzün dijital tabanlı SCM sistemleri, ürün veya hizmet oluşturma, sipariş yerine getirme ve bilgi takibine katılan tedarikçiler, üreticiler, toptancılar, nakliye ve lojistik sağlayıcıları ve perakendeciler gibi tüm taraflar için malzeme taşıma ve yazılım olanakları içerir.

Tedarik zinciri faaliyetleri alma, yaşam döngüsü yönetimi, tedarik zinciri planlaması, lojistik ve sipariş yönetimini kapsar. SCM ayrıca küresel tedarikçilerin üretim süreçlerinin yönetimi gibi küresel ticaret faaliyetlerinde de kullanılabilmektedir.

Tarihi

Tedarik zincirleri, oluşturulan ve satılan ilk üründen başlayarak en eski zamanlardan beri var olmuştur. SCM, sanayileşmeyle birlikte karmaşık hale gelmiştir. Bununla birlikte şirketlerin mal/hizmet üretme ve sunma konusunda daha verimli çalışmalarını sağlamıştır. Örneğin, Henry Ford’un otomobil parçalarını standardize etmesi, bir örnektir. Ayrıca seri üretimi sağlayarak bir çığır açmış ve büyüyen müşteri kitlesinin taleplerini karşılamasını sağlamıştır. Zaman içinde yaşanan gelişmeler (bilgisayarların icadı gibi), SCM sistemlerini daha da karmaşık hale getirmiştir. SCM, nesiller boyunca tedarik zinciri uzmanları tarafından yönetilen doğrusal, sessiz bir işlev olarak varlığını korumuştur.

Ancak bu durum internet, teknolojik inovasyon ve talebe dayalı küresel ekonominin patlama yapmasıyla değişmiştir. Günümüzün tedarik zinciri artık doğrusal bir varlık değildir. Günün 24 saati erişilebilen farklı ağlardan oluşan karmaşık bir yapıdır. Bu ağların merkezinde, siparişlerinin istedikleri zaman, istedikleri şekilde yerine getirilmesini talep eden tüketiciler yer almaktadır.

Son Projelerimiz
Starbucks Depolama Yönetimi ve Dağıtım Optimizasyon Projesi

Starbucks, küresel pazarda yüksek kaliteli kahve sunan lider bir marka…

Projeyi Görüntüle
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle