Lojistik Merkezlerini Yoğun Sezon İçin Hazırlama

Lojistik Merkezlerini Yoğun Sezon İçin Hazırlama

Lojistik merkezleri yoğun sezonlara iyi hazırlanmalıdır. Bu yazımızda lojistik merkezlerin yoğun sezona nasıl hazırlanması gerektiğinden bahsedeceğiz.

  1. Erken başlayın. En yoğun sezon başlamadan hemen önce plan yapmaya başlamayın. Potansiyel risk alanlarını belgelemek, analiz etmek, düzeltmek ve varsayımları gerçek sonuçlara karsı test için yeni süreçleri yeterli sürede ortaya koyabilmek için olası sorunların ortaya konması gerekir ve bunun için sonbahar sezonunda önce üç ila beş aylık süreye ihtiyaç vardır.
  2. Geçmişteki yoğun sezonlardan öğrenin. Daha önce karşılaştığınız zayıf veya darboğaz alanlarınızı tanımlamak için mevcut bakım ve operasyon kayıtlarınızı inceleyin ve analiz edin. Sonra bu durumlarla başa çıkmak için etkili eylem planları geliştirin.
  3. Esnekliği içeriye dahil edin. Hiçbir yoğun sezon planı, her olasılık için bir cevap bulamaz. En yoğun sezonun başlamasından önce yoğun sezonun hesap denetiminin yapılması için sıralama ve dağıtım servis sağlayıcınızla çalışmayı düşünün.
  4. Hata izleme işlemini iki kere kontrol edin. Geçmiş bilgiyi kullanıp hazır olabilmek için, ekipman arızaları, konveyörlerde veya ayırma ekipmanında planlanmamış kapanmalar, sipariş akışında kesintiler ve servis seviyeleri ve çıktıdaki azalmalar gibi günlük olayları belgelemek ve izlemek için belirli prosedürler hazırlamış olmalısınız.
  5. Surge testi kullanın. Surge testi, yoğun sezonda tipik talep koşullarını simüle eder. Testi, sezon başlangıcından en az dört ila altı hafta önce gerçekleştirmelisiniz. Normal günlük işlemlerin yarısına kadar geri çekilin. Ayrıca en yoğun hacmi ve çalışma koşullarını tekrar etmek için sıkıştırılmış üç ila dört saatlik bir süre boyunca hepsini gönderin.

Lojistik için Diğer Hazırlıklar

  1. Bakım döngülerini ayarlayın. Bakım aralıklarında artırmanız gereken kritik alanları tanımlayın. Kullanımı arttıkça artan aşınmaya ve yıpranmaya maruz kalan ekipman bileşenlerine (foto gözleri ve sensörler, motorlar ve kemer hizalamaları, kablolama) odaklanarak teftiş ve denetimler yapın.
  2. Acil müdahale planı oluşturun. Acil müdahale planınız, sorunları mümkün olduğunca çabuk ve akıllı bir şekilde ele almak için gerekli olan uzmanlığa, ortaklara ve parçalara sahip olmanızı sağlar.
  3. Yedek parça bulundurun. Bir tedarikçinin gece boyunca bir yedek parça göndermesini beklemek, zamana ve iş hacmine mal olabilmektedir. Yoğun sezon bakım ve müdahale planı, sizin ve ortaklarınızın hızlı onarımları sağlamak adına önemlidir. Bunun için hangi yedek parçaların bulunması gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilmektedir.
  4. IT kaynaklarını döngünün içinde tutun. IT tepkilerini ve tırmanma adımlarınızı iç ve dış kaynaklarla gözden geçirin. Yoğun sezondan önce nasıl, ne zaman ve kiminle iletişime geçeceğinizi açıklayın.
  5. Bütün bir plan oluşturun ve takip edin. Anahtar sistemler, personel, bakım ve operasyonel süreçler üzerinde yoğunlaşan tam hazırlanmıştır. Plan, yoğun sezon koşullarının olumsuz etkileyebileceği her öğeyi karşılayacak kadar kapsamlı olmalıdır. Ayrıca öngörülemeyecek herhangi bir sorunla baş etmeye yönelik açık kurallar içermelidir.
Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle