Lojistik Depo Danışmanlığı ile Yüksek Verimlilik

Lojistik Depo Danışmanlığı ile Yüksek Verimlilik

Lojistik Depo Yönetiminde Verimlilik Artışı Sağlanmalıdır

Günümüzün en büyük problemleri lojistik operasyonları ve depo yönetiminin yeterince verimli bir şekilde yapılamamasıdır. Ayrıca yaşadığımız güncel olaylar gösteriyor ki lojistik depo yönetimi günümüzün en önemli iş konularından biridir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Bilgi Çağı’nda gelişmesi muhtemel üç önemli sektör: Bilişim ve iletişim teknolojileri, mikro biyoloji çalışmaları ve lojistik sektörüdür. Ülkemizin kalkınması için daha çok üretim, daha kaliteli ve yüksek teknolojik üretim gereklidir. Ayrıca biz tedarik zinciri profesyonelleri olarak ülkemizdeki üretilen malların hedefe verimli bir şekilde ulaşmasının bir zorunluluk olduğu görüşündeyiz. Çalıştığımız kurumlarda Lojistik Depo Yönetimi Danışmanlığı ile yüksek verimlilik artışı sağlıyoruz.

Ekonomik Büyüme ve Lojistik Depo Yönetimi Danışmanlığı

Türkiye lojistik sektöründe önemli adımlar atsa da yapılan çalışmaların yetersiz olduğu görülmektedir. Ayrıca kurumlar lojistik yönetimi, depo yönetimi konularında henüz istenilen seviyede değildir. Türkiye lojistik sektörü açısından çok önemli bir kavşakta bulunmaktadır. Ayrıca lojistik coğrafyanın bir ürünüdür. Bugün Türk ekonomisinin %5 civarında büyüyeceği öngörülüyor. Rakamlara baktığımızda lojistik sektöründeki büyümenin de % 5 ile %6 oranında büyüyeceği öngörülmektedir. Ayrıca IMF’nin yayınlanan “Sonbahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu”nda, Türkiye için bir önceki raporunda yüzde 2,5 olarak açıklanan 2017 büyüme öngörüsü, yüzde 5,1’e çıkarıldı.

Kuruluş, Türkiye için 2018 büyüme beklentisini ise yüzde 3,3’ten yüzde 3,5’e yükseltti. Raporda, “Türkiye’nin 2017 büyüme tahmini, birinci çeyrekteki üretimin, son birkaç çeyrektir daralan ihracatın toparlanması ve daha genişlemeci mali duruşun etkisiyle beklenenden güçlü gelmesine bağlı olarak yüzde 5,1’e revize edildi.” ifadelerine yer verilerek Türkiye’nin büyüme trendi bir uluslararası kurum tarafından teyit edilmiş oldu. Ayrıca Lojistik depo danışmanlığı hizmeti veren Poseidon Danışmanlık bu güzel haberle birlikte büyümek, gelişmek isteyen kurumlarımızda verimlilik artışı sağlayacak deneyimlerini paylamaşa hazırdır.

Lojistik Maliyetleri Düşürmek Çok Önemlidir

Depo yönetimi konularında bazı sıkıntılarımız var. Bunların bir kısmı planlama ile ilgilidir. Ayrıca yurtiçindeki lojistik ve coğrafi yapı, limanlara yakın kentlerimizin sanayileşmesi ile sonuçlanmıştır. Limanlara kolay ulaşan şehirlerimizin dünya pazarlarına açılımı daha erken gerçekleşmiştir. Ülke nüfusu bu kentlerde yoğunlaşmıştır. Ülkemizde taşıma şekilleri olarak denizyolu ve karayolu taşımacılığının payı yüksektir. Yurtiçi ve yurtdışı lojistik maliyetleri dolayısıyla malların fiyatlarını artıran ve rekabet gücünü düşüren bir diğer konu da enerjidir. Posiedon Danışmanlık olarak doğru planlama ile depolarınızın, aktarma noktalarınızın, sevkiyatınızın planlamasını yapıyoruz. Ayrıca bu alanda düşe kalka öğrenmenin kurumlara çok zarar verdiğini görüyoruz. Dahası elimizdeki saha bilgisini firmalarla paylaşarak etkin tedarik zinciri yönetimi, lojistik depo danışmanlığı tecrübelerimizi kurumlarla paylaşarak yüksek verimlilik sağlıyoruz.

Lojistik Avantajımızı ve Coğrafi Üstünlüğümüzü Verimli Kullanmalıyız

Türkiye’deki lojistik sektörünün ülkenin büyümesiyle doğru orantılı bir seyirde olduğu görülmektedir. Lojistik yönetimi alanındaki gelişmelerin uluslararası ticaret, üretim ve satış ile bağlantılı olarak gelişeceği ortadadır. Lojistik operasyonlar bir kurumun merkezindedir. Ürünlerin, malzemelerin dağıtımını sağlayan operasyonların başında depo yönetimi ve lojistik yönetimi almaktadır. Ayrıca Poseidon Danışmanlık olarak ağırlıklı hizmet verdiğimiz alanların başında depo yönetimi danışmanlığı gelmektedir. Ayrıca tedarik zinciri yönetimi danışmanlığı, lojistik yönetimi danışmanlığı, tasarımı danışmanlığı yer almaktadır.

Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle