Lojistik Maliyetleri Azaltmak

Lojistik Maliyetleri Düşürmek

Daha rekabet edilebilir bir pazarda yaşayabilmek amacıyla tüm sektörlerde lojistik maliyetlerde bir optimizasyon gerekiyor. Bugün her firma planlamada, üretimde,  depolama ve dağıtım esnasında iyi bir lojistik planlama yapmak zorundadır. Aksi halde bu rekabet koşullarıyla başa çıkmak mümkün değildir. Lojistik yönetimi nedir? Lojistik yönetimi denildiğinde malzeme, hizmet ve bilginin müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde pazar akışının sağlanması demektir. İyi bir lojistik yönetimi olmadan hem yerel pazarlarda hem de uluslararası pazarlarda rekabet etmek oldukça zordur. Lojistik yönetimi süreçleri uzmanlık isteyen bir alandır. Bu süreçlerde firmalara danışmanlık tavsiye edilmektedir. İşletmeler asıl işleri olan üretim faaliyetlerine odaklanırken,  Poseideon Danışmanlık lojistik faaliyetlerinizi en iyi şekilde planlamanızı ve hayata geçirmenizi sağlar, lojistik maliyetlerinizi düşürür.

Lojistik Maliyetler Nasıl Düşürülür?

Lojistik maliyetler iyi bir lojistik planlaması ve iyi uygulamalarla düşer. Lojistik maliyetleri düşürmeden önce, bu maliyelerin neler olduğunu bilmek gerekir. Lojistik maliyetleri şu şekilde ana başlıklar halinde sınıflandırabiliriz. Lojistik Yönetimi Tedarik Maliyetleri: Bu maliyetler arasında taşıma masrafları, depolama, stok yönetimi, bilgi iletişim maliyetleri vs yer alır. Lojistik Yönetimi Üretim Maliyetleri: depolama, stoklama, elleçleme vs. Lojistik Yönetimi Dağıtım Maliyetleri de tedarik zincirindeki önemli bir halkadır. Tüm bu lojistik süreçler iyi hesaplanarak lojistik maliyetleri düşürebilirsiniz. Bugün bakıldığında lojistik maliyetlerinin üretim maliyeti içindeki oranlarının arttığı görülüyor. Siz de Poseidon Danışmanlık ile birlikte her türlü lojistik maliyetinizi planlayıp kontrol altına alarak sürekli olarak iyileştirebilir, lojistik maliyetlerinizi izleyebilir ve kontrol altına alabilirsiniz.