Lojistik Maliyetleri Azaltmak

Lojistik Maliyetleri Azaltmak

Lojistik Maliyetleri Düşürmek

Bugün her firma planlamada, üretimde, depolama ve dağıtım esnasında iyi bir lojistik planlama yapmak zorundadır. Aksi halde bu rekabet koşullarıyla başa çıkmak mümkün değildir. Lojistik maliyetleri yönetimi nedir? Lojistik yönetimi denildiğinde malzeme, hizmet ve bilginin müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde pazar akışının sağlanması demektir. İyi bir lojistik yönetimi olmadan hem yerel pazarlarda hem de uluslararası pazarlarda rekabet etmek oldukça zordur. Lojistik yönetimi süreçleri uzmanlık isteyen bir alandır. Bu süreçlerde firmalara danışmanlık tavsiye edilmektedir. İşletmeler asıl işleri olan üretim faaliyetlerine odaklanırken,  Poseideon Danışmanlık lojistik faaliyetlerinizi en iyi şekilde planlamanızı ve hayata geçirmenizi sağlar, lojistik maliyetlerinizi düşürür.

Lojistik Maliyetler Nasıl Düşürülür?

Lojistik maliyetler iyi bir lojistik planlaması ve iyi uygulamalarla düşer. Maliyetleri düşürmeden önce, bu maliyelerin neler olduğunu bilmek gerekmektedir. Lojistik maliyetleri şu şekilde ana başlıklar halinde sınıflandırabiliriz. Lojistik Yönetimi Tedarik Maliyetleri: Bu maliyetler arasında taşıma masrafları, depolama, stok yönetimi, bilgi iletişim maliyetleri vs yer alır.  Ayrıca yönetimi Üretim Maliyetleri: depolama, stoklama, elleçleme vs. Lojistik Yönetimi Dağıtım Maliyetleri de tedarik zincirindeki önemli bir halkadır. Dahası tüm bu lojistik süreçler iyi hesaplanarak lojistik maliyetleri düşürebilirsiniz. Bugün bakıldığında lojistik maliyetlerinin üretim maliyeti içindeki oranlarının arttığı görülmektedir. Siz de Poseidon Danışmanlık ile birlikte her türlü lojistik maliyetinizi planlayıp kontrol altına alarak sürekli olarak iyileştirebilirsiniz.

Lojistik Nedir?

Bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye işlemidir. Ayrıca depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik, ürünü, doğru yerde, zamanda, miktarda, şekilde, kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır. Dünyanın büyük lojistik organizasyonu olan Tedarik Zinciri Uzmanları Konseyi’nin (Council Management Professionals, CSCMP) lojistiği tanımlamıştır. “Müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler de dahil olmak üzere tüm ürünlerin ve ilgili bilgilerin çıkış noktasından varış noktasına kadar etkili ve verimli bir biçimde taşınmasıdır. Ayrıca depolanması için gerekli prosedürleri planlama, uygulama ve denetleme sürecidir. Bu tanıma içe doğru, dışa doğru, dahili ve harici hareketler dahildir.”

Bu açıklamalardan yola çıkarak etrafımızda gördüğümüz tüm ürünlerde lojistikten söz etmemiz mümkündür. Fırından alınan ekmekte. (unun depolanması lojistiğin bir parçasıdır.), Ayrıca gazete bayisinden alınan bir dergide. (derginin ve gazetelerin tüm yurt çapındaki bayilere ulaşması için yapılan iç nakliye dağıtımı lojistiğin parçasıdır). Hatta mağazadan aldığınız gömlekte (yurtdışından alınan ipliğin gümrüklemesinin yapılması lojistiğin bir parçasıdır)… Kısacası lojistik, hayatımızın istisnasız her alanında yer alan son derece önemli bir unsurdur.

Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle