Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminde Sürdürülebilirlik

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminde Sürdürülebilirlik

Gelişen Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı

Gelişmiş bir ülke olmanın ilk göstergelerinden biri o ülkedeki ticaret rakamları, ticaret hacmidir. Ülkemiz gelişmekte olan ülkeler arasında gösteriliyor. Umuyoruz ki ülkemiz kısa bir zamanda gelişmiş ülkeler arasına girer. Poseidon Danışmanlık olarak hizmet verdiğimiz, tedarik zinciri yönetimi, üretim planlama optimizasyonu, depolama ve dağıtım yönetimi, lojistik ve depo yatırımları gibi konularda bilgi ve deneyimimizi paylaşarak ülkemizin geleceğine katkı sağladığımıza inanıyoruz. Ayrıca lojistik sektörünün ekonomimizin temel sektörlerinden biri olmaya başlamış olması gerçekten memnuniyet vericidir. 90’lı yıllarda sektöre taşımacılık ve gümrükçülük olarak başlayan firmalarımızın bugün kendilerini “lojistik” kavramı temelinde tanımladıklarını görüyoruz. Firmalarımız artık sadece taşımacılık yapmıyor depolama, paketleme, sigortalama, gümrükleme gibi katma değer üreten hizmetler de veriyor.

Kürsel Ticaret Yollarının Kesiştiği Ülke Türkiye
Öncelikle gelişmiş bir ülke olabilmemiz için ticari pazarımızı çeşitlendirmemiz gerekir. Pazar çeşitlenmesi bağlı olarak ürün çeşitliliğimizi ve ileri teknoloji gerektiren ürünlerin üretimine ağırlık verilmesi sağlıklı bir büyüme için çok önemlidir. Kıtaların kavşak noktasında yer alan ülkemizde küresel ticaretin gelişmesi ile birlikte üretim sektöründe gelişmeler oluyor. Ayrıca lojistik sektöründe önemli gelişmeler oluyor. Tekstil’in yanında ürün çeşitliliğimiz de artıyor, artan üretim hacmi beraberinde tedarik zinciri optimizayonunu da gerektiriyor. Ayrıca ülkeleri birleştirecek olan projelerin orta noktasında bulunan ülkemiz dünya lojistik sektörü için önem arz ediyor. Ülke olarak lojistik performansımızı geliştirmek için regülasyonlarımızı yeniden bu gelişmelere göre ayarlamamız gerekiyor. Çeşitli katmanlarda gerçekleştirilen projeleri, lojistik köyler, havalimanları, köprü ve tünel projeleri gelişme çabalarına katkı sağlıyor.

Lojistik ve Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik Yaklaşımı

Poseideon Danışmanlık olarak kıtalar kesiştiğinde ülkemizin doğasını korumanın çok önemli bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.  Bu sorumluluğun ancak “sürdürülebilirlik” yaklaşımına uygun olarak çalışıldığında yerine getirilebileceğine inanıyoruz. Aksi takdirde bu çevre kirliliği olarak bize olumsuz olarak geri dönecektir. Taşımacılığın yaygın olarak kara yolu ile yapılmaktadır. Ayrıca ülkemizde bu çalışmaların çevresel sorunlara yol açmaması için gerekli kontroller yapılmalıdır. Ayrıca Poseidon Danışmanlık olarak çalıştığımız firmalarda karbon emisyonlarıyla ilgili karbon yönetimi. Dahası karbon ayak çalışmaları yapan kurumlara veri sağlıyor. Onların kolaylıkla sürdürülebilirlik raporu hazırlamalarına yardımcı oluyoruz. Ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında yer alsın derken küresel ısınmaya katkı sağlasın da demek istemiyoruz. Yetenekli genç nüfusumuz inovatif iş süreçleri, yenilikçi ürünler veya alternatif taşıma yol ve yöntemleriyle çevreye uyumlu bir tedarik zinciri çalışması gerçekleştirmenin yolunu bulacaklardır. Biz Poseidon Danışmanlık olarak bu ülkedeki yaratıcılığa inanıyoruz.

Lojistik sektöründeki büyüme tek başına bir anlam ifade etmez

Pahalılaşan lojistik hizmetler, hantallaşan lojistik yapılar üretimimize yük olarak negatif etki yaratır. Gerçekçi olmak gerekirse lojistik sektörünün büyümesi aslında sanayi ve ticaret faaliyetlerimizin büyümesiyle doğrudan orantılıdır. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizdeki lojistik maliyetler yükselmiştir bu da üretimimizi olumsuz etkilemektedir. Ayrıca coğrafyamızda yaşanan siyasi belirsizlikler. Artan terör olayları, savaş maalesef hem ekonomimiz hem de lojistik sektörü için verimsizliğin kaynağı olmuştur.

Poseideon Danışmanlık üretiminizi, tedarik zincirinizi, dağıtımınızı, depolamanızı, stok yönetiminizi geliştirmek işinizi daha verimli hale getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle