SCM Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı

SCM Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı

SCM Tedarik Zinciri Yönetimi ve Faydaları

SCM yani Supply Chain Management, Tedarik zinciri yönetimi üreticilerin birim üretim maliyetlerini minimize ederek daha temel operasyonel süreçlere odaklanma isteğinden doğmuştur. Şimdi tedarik zinciri kavramına biraz yakından bakalım. Tedarik zinciri, hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren ve nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. Günümüzde üretmek kadar üretim zincirini verimli şekilde yönetmek çok önemli hale gelmiştir. Ayrıca SCM Tedarik Zinciri Danışmanlığı birikim ve deneyim gerektiren bir alandır. Dahası Poseidon Danışmanlık/Poseidon Consulting tedarik zinciri yönetimi alanında büyük bir saha deneyimine ve bilgi birikimine sahiptir. Tedarik zinciri yönetimi rekabet için önemli bir konudur.

SCM Tedarik Zinciri Yönetimi Nasıl Tanımlanır?

Dengeli bir üretim için stoklama ve stokların üretim üstünde oluşturduğu baskı artar hale gelmiştir. Ayrıca stoklar maliyet baskını, depolama baskısını üreticilerin üzerine bir yük olarak getirmiştir. Dahası üretim ile müşteri arasına giren her kalem işletmeler için baskı oluşturmaya devam ediyor. Tedarikçi, üretici ve perakendeci değerler zincirine baktığımızda müşteri odaklılık öncelikli hedeflerden biri olmalıdır. Ayrıca üretim ile müşteri arasına giren maliyet kalemi ve baskısı oluşturan her şey problem olmaya başlamıştır. Verimliliğin esas alınması gereken imalat ve üretimde tedarik zincirini yönetememek kontrolün kaybedilmesine neden olur bu da verimsizlik demektir. Ayrıca süreçlerini en verimli en kaliteli şekilde yöneten firmalar karlılığını ve rekabet avantajını artıracaktır.  SCM Zinciri Yönetimi ülkemizin akademisyenleri şöyle ifade ediyor. “Firmaların tedarikçilerinin proseslerinden, rekabet avantajlarını destekleyecek teknoloji ve yeteneklerinden nasıl yararlanacağı üzerine odaklanan ve geleneksel işletme içi faaliyetleri, optimizasyon ve etkinlik ortak gayesi ile ticari ortaklıklar kurarak yayan bir yönetim felsefesidir, şeklinde tanımlamaktadır.”

Poseidon Danışmanlık Tedarik Zinciri Yönetiminde Büyük Bir Bilgi Birikimine Sahiptir

SCM Zinciri Yönetimi Süreçleri şöyledir. CRM-Müşteri İlişkileri Yönetimi. Talep Yönetimi. Sipariş İşleme. İmalat Akış Yönetimi. Satın alma. Ürün Geliştirme ve Ticarileştirme. Dağıtım. İadeler. SCM Tedarik Zinciri Yönetimi, işletmelerde hammadde temininden başlayıp üretime kadar uzanır. Ayrıca, üretimden dağıtıma ve nihai tüketiciye kara bir ürünün bir malın ulaşabilmesini sağlamayı içerir. Bunun için tedarikçi, üretici, dağıtıcı, perakendeci, müşteri zincirini tanımlar. Ayrıca tedarik zinciri yönetiminin amaçlarını şu şekilde sıralamak mümkündür. Verimliliği artırmak, karlılığı sağlamak. Müşteri memnuniyetini geliştirmek. Tasarruf sağlamak. Hatasız üretimi gerçekleştirmek şeklinde sıralanabilir. Günümüzde insan kaynaklarını iyi yönetebilen, süreçlerini kontrol edip geliştirebilen, kurumunda bilgi yönetimini gerçekleştirebilen, sürdürülebilir bir raporlama sistemi oluşturmuş olan firmalar rekabet üstünlüğünü ele geçirecektir.

Poseidon Danışmanlık SCM tedarik zinciri yönetimi alanında yerel ve uluslararası pazarda önemli müşterilere hizmet etmiş ve tedarik zinciri alanında büyük bir know-how geliştirmiştir. Ayrıca uygulamacı danışmanlık yaptığımız firmalarımızı referanslarımızdan görmeniz mümkündür.

Son Projelerimiz
Sudesan Depolama, Üretim Planlama ve Envanter Optimizasyon Danışmanlık Projesi

Sudesan, 1965 yılında kurulduğundan beri her geçen yıl ürün yelpazesini…

Projeyi Görüntüle
Sagaza Depo, Planlama ve Lojistik Sistem Geliştirme Projesi

Sagaza, Türk bir kadının moda tutkusundan doğan bir hikayedir. İspanya’nın…

Projeyi Görüntüle
John Galt Solution Tedarik Zinciri Planlama Çözümleri

Uçtan uca tedarik zinciri planlama çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından John…

Projeyi Görüntüle
Decathlon Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Poseidon Danışmanlık olarak Decathlon Türkiye’ye, depo operasyonlarında Depo Tasarımı ve…

Projeyi Görüntüle
Eczacıbaşı-Monrol, Tedarik Zinciri Yönetiminde CRM Uygulamaları

1985 yılında kurulan, 1995 yılında Bozluolçay ailesi (Bozlu Holding) tarafından…

Projeyi Görüntüle
Rebul Tedarik Zinciri Danışmanlık Projesi

Kozmetik üretimi ve perakende satış alanında 126 yıllık tecrübesi ile…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı ve Dijital Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin uluslararası…

Projeyi Görüntüle
Groupe PSA Yedek Parça Depo Konsolidasyon ve Depo Tasarım Projesi

Otomobil üreticisi ve mobilite sağlayıcısı Groupe PSA’nın Türkiye’deki temsilcisi Groupe…

Projeyi Görüntüle
Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm Danışmanlık Projesi

Tedarik zincirinde, hammadde üreticisinden, son tüketiciye kadar hareket eden hammadde…

Projeyi Görüntüle
Dijital Dönüşüm Lojistik Danışmanlık Projesi

Durable Grup dijital dönüşüm ile aramıza katıldı. Durable Grup Özbekistan’ın…

Projeyi Görüntüle